PLASE, ȘNURURI ȘI FRÂNGHII ÎN AGRICULTURĂ

PRIMĂVARĂ ÎN AGRICULTURĂ


În luna martie încep lucrările agricole.
Ce ai de făcut pe câmp la început de primăvară?

 

1. SERE ȘI SOLARII

Palisarea ardeilor, vinetelor, castraveților, palisarea fasolei, de fapt legarea – este operațiunea de susținere a plantelor agățătoare pentru a crește în sus și ridicarea lor de pe sol.
Palisarea pe șnur a legumelor se poate face mai ales în sere și solarii,  fiind o procedură mai complicată pentru o cultură în câmp sau grădină. Șnurul folosit pentru legarea roșiilor NU trebuie să fie foarte subțire pentru a elimina riscul ca planta să se ”taie” sau să se rănească prin contact. Recomandăm să alegeți pentru legare un șnur POLIESTER (PES) pentru o rezistență ridicată radiațiilor UV, sau pentru o variantă naturală alegeți șnururile IUTA.

 

2. PLASE PENTRU AGRICULTURĂ

Grindina, fenomenele meteo-climatice extreme, precum și animalele sunt cei mai mari dușmani
ale agricultorilor și fermierilor. O furtună de gheață (cu o intensitate imposibilă de prognozat) poate
decima sau chiar distruge nunumai munca unui sezon întreg, dar și plantațiile agricultorilor. Poate cauza pagube imense.

Soluția perfectă este utilizarea plaselor de protecție realizate din fire monofilamentare de polietilenă, stabilizate UV, care sunt rezistente față de radiațiile solare și intemperiile vremii, oferind astfel protecție pentru grădini și terenuri arabile. Plasele sunt ușor de montate, oferă o soluție de umbrire, dar și protecție împotriva păsărilor.
Materialul plaselor: Polietilenă (HDPE 100%).
Click aici pentru a naviga între plasele de protecție.

 

3. LIVEZI ȘI PODGORII, PEPINIERE

Tăierea și conducerea coroanei reglementează creșterea vegetativă a pomilor fructifieri, talierea spre formă finală fiind o fază foarte importantă, și se realizează cu șnururi de diametre mici. Ancorarea axului prin îndoire în jos a triunchiului este o metodă folosită des, fiind mai eficient în cazul merilor.

Protecția livezilor și pepinierelor se realizează prin plase:
– plase de protecție anti-grindină,
– plase de protecție împotriva păsărilor.

Click aici pentru a naviga între plasele de protecție.

Pentru detalii suplimentare sau întrebări Vă rugăm să ne contactați:
Tel.: +40 744 598 033 / +40 266 333 700
Email: office@gordius.ro