Șnururi pompe submersibile

FRÂNGHII PENTRU POMPE SUBMERSIBILE

Pentru montarea pompelor submersibile este dezvoltată o gamă de produse speciale. Datorită faptului că aceste produse sunt expuse diferitelor solicitări intense alungirea lor trebuie să fie cât mai redusă, totodată se va alege o frânghie care rezistă mult timp în apă. Din aceste motive șnururile și frânghiile dedicate pentru pompe submersibile sunt produse din poliester (PES).


Caracteristici:

– Rezistență foarte mare la abraziune
– Forță de rupere mărită
– Alungire redusă
– Nu absoarbe apa
– Rezistă la putrezire, mucegai și temperaturi scăzute
– Rezistă la coroziune

Alegeți șnururile și frânghiile Gordius pentru că:

– vă oferim frânghii special concepute pentru diferite condiții de lucru,
– la cerere producem lungimea egzact necesară pentru proiectul respectiv, (lucrați fără pierderi de frânghii)
– șnururile și frânghiile sintetice sunt soluții mai eficiente, dar și mai ieftine față de cablurile din oțel,
– vă oferim consultanță tehnică privind legarea / fixarea pompei submersibile,
– răspundem cu promptitudine și profesionalism la cererile primite,
– toate produsele noastre au fișă tehnică cu date referitoare la forță de rupere, alungire, etc, iar aceste date sunt GARANTATE de noi!

Alegerea frânghiei, modul de legare al pompei submersibile

1) Pentru a alege frânghia potrivită, pe lângă adâncimea puțului – de ex. 37 de metri – trebuie să cunoaștem greutatea ansamblului de susținut. La greutatea pompei – de ex. 17 kg – se adaugă greutatea cablului electric – de ex. 1,4 kg – greutatea țevii – 2,9 kg – și a coloanei de apă. Greutatea coloanei de apă se calculează din diametrul țevii și adâncimea puțului: Greutate = Raza x Raza x Adâncime x 3,14159. Astfel la o țeavă de 42 mm diametru, greutatea apei în kilograme va fi G = 0,21 dm x 0,21 dm x 370 dm x 3,14159 = 51,26 kg. Astfel vom avea de susținut o greutate totală de 72,5 kilograme.

2) Se va alege o frânghie care rezistă mult timp în apă, are alungire cât mai mică – Poliester (PES). sarcinii de susținut. Știm că forța de rupere este măsurată în condiții de laborator, dar orice înnodare scade forța de rupere – funcție de nodul aplicat – la 70%, 60%, sau chiar 50% din forța de rupere dat de laborator. Este important să folosim nodul potrivit – poate însemna 20% în plus!
Cunoscând forța de rupere al frânghiilor, se va alege acel tip de frânghie, la care greutatea de susținut va fi undeva între 20% – 50% al forței de rupere. Cu cât dorim să fim în siguranță, cu atât scădem procentul la 20% sau chiar sub 20%. Cu cât suntem mai experimentați în domeniu, putem să urcăm peste 20%, mai aproape de 50% al forței de rupere, niciodată peste. Trecerea peste muchii sau scripeți cu curbură mică va cere creșterea coeficientului de siguranță.
Cunoscând deci greutatea de susținut și coeficientul de siguranță pe care dorim să o aplicăm, de ex. 20% din graficul anexat vom alege frânghia potrivită.

3) Pentru a calcula lungimea frânghiei, se va lua în vedere și alungirea acestuia. Nu există frânghie care să nu aibă alungire, ne interesează cât se alungește ca să fim pregătiți, să nu ajungem în situația în care cablul electric sau țeava de apă trebuie să țină pompa.
Cunoscând diametrul frânghiei și coeficientul de siguranță ales, de pe graficul 2 vom citi procentul de alungire la greutatea de lucru.
Lungimea totală al frânghiei se calculează astfel: Adâncimea de coborâre x (1 – % alungire) + lungimea necesară legării la pompă și la punctul de ancorare.

View as:

În total 7
Style Selector

Primary Color

Layout

Background