Instalarea liniilor electrice aeriene

Șnururi și frânghii pentru instalarea liniilor electrice aeriene de înaltă tensiune

Instalarea liniilor electrice aeriene se realizează prin mai multe etape cu utilizarea dronelor și a frânghiilor special concepute / fabricate pentru aceste procese.
Astfel, dronele sunt folosite pentru a face prima conexiune de la turn la turn. (Faza 1.):

1. Mai întâi se întinde un șnur subtire – Șnur Pilot (3-5 mm) de la turn la turn folosind drona.

Aceasta va fi linia de conducere. Șnurul trebuie să fie subțire și ușor să fie ridicat cu o dronă, dar foarte puternic, pentru a rezista la tragerea următoarei frânghii.

2. O frânghie cu diametrul mijlociu – Frânghie Intermediară mai puternică (8 – 12 mm) este legată de capătul șnurului pilot, iar această frânghie este trasă, făcând o conexiune cu mai multe turnuri. (Faza 2.)

3. Frânghia tragere cablu mai puternică este legată de capătul acestei frânghii intermediare, apoi trasă prin mai multe turnuri, folosind un troliu greu. (Faza 3.)

4. Cablurile electrice din metal se trag cu ajutorul frânghiei tragere cablu deja instalată, cu ajutorul troliului de tragere montat la sol. (Faza 4.)

Odată așezate, se realizează conexiunile electrice necesare pe cabluri.

Oferta noastră – Variante

Clienții noștri – firme instalatori de linii electrice aeriene de înaltă tensiune, pot opta la două pachete de șnururi și frânghii:

Varianta OPTIMĂ

1. Pentru a lucra cu drona (conform schiței alăturate – faza 1) recomandăm un șnur împletit de 4 – 5 mm din PES, care are o rezistență de rupere destul de bună, ca să poată tragă frânghia intermediară. Un aspect important este raportul între greutatea șnurului și forța de rupere: greutate redusă pentru drone / forță de rupere optimă pentru a putea trage frânghia intermediară.

Variante șnururi Pilot pentru dronă:

PES Împletit 3 mm – forță de rupere 196 kgf – 0,55 kg / 100 m, (030PSTIMS27900)
PES Împletit 5 mm – forță de rupere 613 kgf, greutate 1,61 kg/100 m, (050PSTIM9030)

Sau O altă variantă constructivă

UHMPE 4 mm – forță de rupere 610 kgf, greutate 0,74 kg/100m.

2. Pentru faza 2 recomandăm o frânghie intermediară de 10 mm PES, relativ ușoară, ca să fie trasă de șnurul pilot, care însă este destul de puternică, ca să poate tragă a treia frânghie.

Variantă frânghie intermediară:
PES 10 mm – forță de rupere 2020 kgf, greutate 8,8 kg/100 m.

3. Recomandarea noastră ca frânghia finală (faza 3) este un PES de 16 mm (5100 kgf) sau de 18 mm (5500 kgf) care are deja o forță de rupere ridicată, necesară pentru a trage cablul de oțel relativ foarte greu, de ex. de diametrul 22 mm.

Frânghia tragere cablu electric:
PES 16 mm – forță de rupere 5010 kgf, greutate 21,2 kg/100 m.


Varianta PERFORMANTĂ

Varianta performantă operează cu șnururi și frânghii super performante (fabricate din materialul UHMPE), astfel întregul process de instalare se poate realiza în numai trei etape:

1. Pornim cu un șnur pilot subțire și puternic de UHMPE. Acest șnur deja la 3 mm are o forță de rupere 800 kgf, greutate foarte mică, dar să fim siguri, pornim cu un șnur de 5 mm cu forță de rupere 2500 kgf, greutate de 1,44 kg/100 m. Pe bucata de 1500 m vom avea 21,6 kg, drona trebuie să ridice o bucată de 350 m adică o greutate de aprox. 4 kilograme (!) și nu mai mult.

Varianta șnur pilot pentru dronă:
UHMPE 5 mm DF3 – forță de rupere 2250 kgf, greutate 1,44 kg/100 m.

2. Imediat după șnurul pilot trecem la o frânghie foarte ușoară de HMPE de 8 mm, 10 mm sau 12 mm, care are deja forța de rupere necesară să tragă cablul electric din oțel. Forțele de rupere: 8 mm – 5200 kgf, 10 mm – 7750 kgf, sau 12 mm – 11500 kgf.

Frânghia tragere cablu electric – UHMPE+PES teflonat, variante:

UHMPE 10 mm – forță de rupere 4000 kgf, greutate: 6,5 kg/100 m.

UHMPE 12 mm – forță de rupere 7000 kgf, greutate: 9,5 kg/100 m.

Frânghia va fi ușoară, va avea forță de rupere conferat de UHMPE, cămașa subțire de PES tratat cu Teflon va ușura trecerea fără frecare prin ocheți, totodată cămașa va proteja miezul valoros, și va da indicații de uzură – înainte ca forța de rupere să se reducă.

Varianta Performantă – UHMPE (Dyneema, Titan) – este varianta cea mai scumpă, dar prin utilizare se vor reduce toate costurile de manoperă și mașinărie, rezultând la economii însemnate în decursul unei vieți lungi al produsului.

Lângă materia primă folosită (PP prea slabă, PES și NY sunt ideale, UHMPE foarte puternică), un aspect foarte important este tehnologia de producție a frânghiei. Trebuie să subliniăm diferențele dintre modurile de fabricare:

– Frânghiile răsucite au avantaje foarte mare la forțe de rupere ridicate și sunt probabil cele mai ieftine, ușor de fabricate (viteză și capacitate mare). Îmbinarea cap la cap este foarte ușoară. Însă frânghiile răsucite au și un mare dezavantaj: ele se răsucesc spontan, formând bucle, gârci, oprind toată operațiunea cu o buclă blocată la trecerile peste scripeți, la un loc nedorit.

– Frânghiile croșetate au avantajul de o viteză de producție intermediară și posibilitate de producție lungimi foarte mari neîntrerupte la prețuri bune. Acestea au dezavantajul unei forțe de rupere mai mici, doar miezul contribuie esential la forță de rupere. În unele cazuri o tăietură pe cămașă poate duce la desfacerea unui fir pe o bucată de frânghie, cum se duce un fir la ciorapi. Interesant că forța de rupere nu este diminuată, mantaua nu contribuie semnificativ la forță de rupere. Îmbinarea cap la cap nu este posibilă fără pierdere majoră a forței de rupere.

franghie polipropilena 14 mm albastru crosetat

– Frânghiile împletite sunt alegerea ideală. Forțe de rupere foarte mari, nu are direcție preferențială de rotație, este stabilă chiar și la tăierea unui fir. Avem posibilitatea de îmbinare cap la cap fără pierderea însemnată al forțelor de rupere. Avem posibilitatea de a produce lungimi de frânghii foarte mari, neîntrerupte, pe care le putem ambala direct pe bobinele de pe care vor fi folosite.

franghie impletita poliester 12 mm

Imagini despre instalarea liniilor electrice aeriene de înaltă tensiune:

Sursă: https://dailyreporter.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2019/06/drones.jpg


Sursă: https://i.ytimg.com/vi/gOgkMKma3NY/maxresdefault.jpg


Sursă: https://dronelife.com/wp-content/uploads/2020/03/Sock-Pull1.png

Videouri:
https://www.youtube.com/watch?v=W3P9-oKw37U

https://www.youtube.com/watch?v=gOgkMKma3NY

https://www.youtube.com/watch?v=uHPoXCO_yp8

Navighează între produsele de mai jos pentru mai multe detalii, sau contactează-ne!

View as:

În total 3
Style Selector

Primary Color

Layout

Background