Frânghii pompe submersibile

FRÂNGHII PENTRU ANCORAREA / SUSȚINEREA POMPELOR SUBMERSIBILE

Pentru montarea / ancorarea pompelor submersibile este dezvoltată o gamă de produse speciale. Datorită faptului că aceste produse sunt expuse diferitelor solicitări intense alungirea lor trebuie să fie cât mai redusă, totodată se va alege o frânghie care rezistă mult timp în apă. Din aceste motive șnururile și frânghiile dedicate pentru pompe submersibile sunt produse din poliester (PES).

Caracteristici frânghii Poliester:

– Alungire minimă.
– Forță de rupere ridicată.
– Rezistență foarte mare la abraziune.
– Nu absoarbe apa, rezistă la umezeală.
– Nu ruginește. Nu putrezește.
– Ușor de manevrat.
– raport BUN calitate / preț.

Alegeți șnururile și frânghiile Gordius pentru că:

– vă oferim frânghii special concepute pentru diferite condiții de lucru,
– la cerere producem lungimea egzact necesară pentru proiectul respectiv, (lucrați fără pierderi de frânghii)
– șnururile și frânghiile sintetice sunt soluții mai eficiente, dar și mai ieftine față de cablurile din oțel,
– vă oferim consultanță tehnică privind legarea / fixarea pompei submersibile,

metoda de ancorare sustinere pompa submersibila

– răspundem cu promptitudine și profesionalism la cererile primite,
– toate produsele noastre au fișă tehnică cu date referitoare la forță de rupere, alungire, etc, iar aceste date sunt GARANTATE de noi!

Metodă de ancorare pompă submersibilă
– Instrucțiuni de montare –

1. 30 cm chingă tubulară se trage pe frânghie pentru protecție.
2. Se formează Nodul în 8.
Click pe link-ul alăturat pentru instrucțiuni de legare al nodului în 8 https://www.youtube.com/watch?v=P5dtWexIepM
3. Unghiul între frânghii înainte de nodul legat să fie mai mic de 30 de grade.
(vezi graficul din imaginea alăturată)
4. Se conectează frânghia la pompa submersibilă cu 2 carabine cu șurub tip D preferabil Inox sau zincată.
5. Frânghia să fie întinsă.
6. Utilizați colier la fiecare 50 cm.
7. Evitați contactul frânghiei cu muchii ascuțite.
8. Fixați capătul frânghiei înfășurând de mai multe ori pe o bară, și faceți un nod solid.

Alegerea frânghiei, modul de legare al pompei submersibile

1) Pentru a alege frânghia potrivită, pe lângă adâncimea puțului – de ex. 37 de metri – trebuie să cunoaștem greutatea ansamblului de susținut. La greutatea pompei – de ex. 17 kg – se adaugă greutatea cablului electric – de ex. 1,4 kg – greutatea țevii – 2,9 kg – și a coloanei de apă. Greutatea coloanei de apă se calculează din diametrul țevii și adâncimea puțului: Greutate = Raza x Raza x Adâncime x 3,14159. Astfel la o țeavă de 42 mm diametru, greutatea apei în kilograme va fi G = 0,21 dm x 0,21 dm x 370 dm x 3,14159 = 51,26 kg. Astfel vom avea de susținut o greutate totală de 72,5 kilograme.

2) Se va alege o frânghie care rezistă mult timp în apă, are alungire cât mai mică – Poliester (PES). sarcinii de susținut. Știm că forța de rupere este măsurată în condiții de laborator, dar orice înnodare scade forța de rupere – funcție de nodul aplicat – la 70%, 60%, sau chiar 50% din forța de rupere dat de laborator. Este important să folosim nodul potrivit – poate însemna 20% în plus!
Cunoscând forța de rupere al frânghiilor, se va alege acel tip de frânghie, la care greutatea de susținut va fi undeva între 20% – 50% al forței de rupere. Cu cât dorim să fim în siguranță, cu atât scădem procentul la 20% sau chiar sub 20%. Cu cât suntem mai experimentați în domeniu, putem să urcăm peste 20%, mai aproape de 50% al forței de rupere, niciodată peste. Trecerea peste muchii sau scripeți cu curbură mică va cere creșterea coeficientului de siguranță.
Cunoscând deci greutatea de susținut și coeficientul de siguranță pe care dorim să o aplicăm, de ex. 20% din graficul anexat vom alege frânghia potrivită.

3) Pentru a calcula lungimea frânghiei, se va lua în vedere și alungirea acestuia. Nu există frânghie care să nu aibă alungire, ne interesează cât se alungește ca să fim pregătiți, să nu ajungem în situația în care cablul electric sau țeava de apă trebuie să țină pompa.
Cunoscând diametrul frânghiei și coeficientul de siguranță ales, de pe graficul 2 vom citi procentul de alungire la greutatea de lucru.
Lungimea totală al frânghiei se calculează astfel: Adâncimea de coborâre x (1 – % alungire) + lungimea necesară legării la pompă și la punctul de ancorare.

View as:

În total 23
Style Selector

Primary Color

Layout

Background